Visie Jongeren

Ongeveer 50% van de Nederlandse Jongeren onder de 25 jaar voelt zich wel eens onvelilig (Veiligheidsmonitor 2014). Uit ervaring weet REFLEX Training dat vechtsport een goede invloed heeft op het veligheidheidsgevoel van jongeren. Zij krijgen door deze trainingen de mogelijkheden (tools) om meer voor zichzelf op te komen, grenzen aan te geven en op zichzelf op deescalerende wijze te kunnen verdedigen tegen fysiek grensoverschrijdend gedrag waardoor het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toeneemt en gevoelens van onveiligheid worden verminderd

Karaktervormend
Het is onze visie dat de lessen karaktervormend moeten zijn. Dit houdt concreet in dat we de sport gebruiken de deelnemers te helpen sterker in hun schoenen te staan. Door een positief zelfbeeld te ontwikkelen, gebaseerd op zelfvertrouwen, denken wij dat ze beter in staan zijn om in het leven met weerstanden om te gaan. Onze jongerenlessen zijn vanuit deze visie ingericht. 

Wij helpen ze ook om hun grenzen op gecontroleerde wijze te verkennen. Wij praten daarom niet altijd mee en geven ze zeker niet altijd hun zin, het is ook onze taak om ze af en toe uit hun comfort zone te halen. Alles geschiedt op basis van respect voor elkaar en de geldende omgangsregels binnen onze club.

Discipline
Onze lessen kennen een duidelijke structuur. Deze structuur geeft duidelijkheid, zodat we de kickbokslessen op een veilige wijze kunnen beoefenen.

Het is voor ons van groot belang dat die veiligheid is gegarandeerd. Dit is enkel mogelijk wanneer iedereen zich houdt aan de geldende Budo regels: respect voor elkaar en de trainers, vormen de basis. Dit respect komt voornamelijk tot uiting, door het opvolgen van de opdrachten en aanwijzingen van het trainersteam. Ook dien jij je aan te passen aan het niveau van de partner waar je mee aan het trainen bent.

Vechtssporten kunnen alleen op de juiste wijze beoefend worden, als er vertrouwen is in de trainer én de partner waar men mee traint. Zorg zelf dat jij ' te vertrouwen' bent als partner, zodat ook de ander zich veilig voelt bij jou. Hier sturen wij op middels het doceren van de oefenvormen en technieken.

"Als je je best doet ben je de beste".

Het gaat er niet altijd om of iets lukt, maar dat je het probeert. De groei zit hem in het technische aspect, maar ook in de conditie en je mentale groei. De kwaliteit van een echte Warrior is uiteindelijk te zien in de zelfbeheersing en rust die hij uitstraalt.

Kernwaarden
Wij  zorgen er zelf voor dat ons trainersteam up to date is en de lessen volgens onze normen worden gegeven.

Kernwaarden zoals, doorzettingsvermogen, discipline, respect en verantwoordelijkheid gelden voor alle lessen. Winst en verlies in sport leert je om te gaan met tegenslagen en het niet naast je schoenen gaan lopen wanneer alles voor de wind gaat.

Daar zijn deze kernwaarden enorm belangrijk voor. Wij geloven dat onze leerlingen in het dagelijkse leven hun voordeel kunnen doen met deze kernwaarden.

Interesse?   Jongeren vanaf 10 tot en met 15 jaar kunnen altijd een gratis mee trainen door een mail te sturen naar hello@reflex-utrecht.com voor een gratis proefles Kickboksen op woensdag of vrijdagmiddag van 16:45 - 17:45.