REFLEX TRAINING UTRECHT OPENT

Logo blue transp.png

REFLEX UTRECHT OPENT HET GROOTSTE EN MEEST PROFESSIONELE ZELFVERDEDIGINGSCENTRUM IN MIDDEN NEDERLAND

Nieuwe opening vanuit Synthia Stoffer’s passie om mensen sterker en zelfbewuster te maken en hun wereld veiliger.

1  September 2017 opent REFLEX, het grootste en meest professionele Self Defense Trainingcenter zijn deuren in het hart van Utrecht. Het is het enige zelfverdedigingscentrum dat geleid wordt door een vrouw. REFLEX heeft een programma voor mannen en vrouwen van alle leeftijden (vanaf 12 jaar) en alle fitheidniveaus, in Krav Maga, StrikeFit Bokszaktraining, Personal Training, Business Training en het nieuwste zelfverdedigingsprogramma voor vrouwen: JUNO.

REFLEX is sinds 2007 het belangrijkste Self Defense Trainingcenter in Utrecht en was tot nu toe gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg. Met de groeiende populariteit van de Israëlische zelfverdedigingsmethode Krav Maga en een stijgend aantal aanvragen voor bokszaktraining, werd het tijd voor een betere en grotere locatie.

Reflex Training Utrecht.jpg

Krav Maga (Hebreeuws voor ‘contact gevecht’) is een van de snelst groeiende zelfverdedigingssporten ter wereld, omdat het zo’n efficiënte en effectieve no-nonsense methode is om een aanval af te wenden. Krav Maga werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Israëlische strijdkrachten en omhelst stoot- en traptechnieken, verdedigingen tegen meest voorkomende fysieke aanvallen en tactieken en verdedigingen tegen wapens en meerdere aanvallers. De oorsprong van Krav Maga ligt in de Japanse jiujitsu, judo, worstelen, karate en boksen.

REFLEX oprichter Synthia Stoffer was in 2005 de allereerste vrouwelijke Krav Maga instructeur in Nederland. Na een carrière als wedstrijdzwemster maakte Synthia uitstapjes naar Free Fighting en boksen, totdat zij haar roeping vond: een methode sport waarmee iedereen zich kan verdedigen ongeacht geslacht, leeftijd, lengte of kracht.

Synthia is opgeleid in Israël, Zwitserland en de Verenigde Staten. Zij is nu één van de weinige vrouwen ter wereld met een 3de Zwarte Band Krav Maga. Ook heeft zij de hoogste kwalificatie Krav Maga van vrouwen in Europa.

Weinig vrouwen hebben de vastberadenheid en kracht om zo ver te komen in een Martial Art. Op dit niveau zijn het bijna alleen maar mannen. En dan een vrouw tegenkomen die zo bijzonder goed is, dan is dat heel indrukwekkend… Synthia is zo’n vrouw. “ (John Whitman, oprichter van de Krav Maga Alliance in de V.S.).

REFLEX heeft besloten te investeren in een nieuw centrum van 260m2 in een tijd waarin veiligheid wereldwijd steeds meer een issue wordt. Uit een recent onderzoek van het magazine Runner’s World blijkt dat 43% van alle vrouwen wel eens wordt lastig gevallen als ze hardlopen, tegen 4% van de mannen. Ook kwam uit het onderzoek dat daardoor maar liefst 60% van de vrouwen hun rondje maar niet ‘s avonds doen als het donker is.

Deze zorgen worden gedeeld door de United Nations Women, die stellen dat  “….1 op de 3 vrouwen minstens één keer in haar leven geweld ervaart. Daarmee heeft geweld tegen vrouwen epidemische vormen aangenomen”. In Europa gaat het om 62 miljoen vrouwen.

Dit gegeven en de persoonlijke verhalen die zij van vrouwen hoorde tijdens haar trainingen, inspireerden Synthia om daar iets aan te doen. Zo ontwikkelde zij een compleet nieuw zelfverdedigingsprogramma voor vrouwen, dat zij eerder dit jaar zacht lanceerde: JUNO, genoemd naar de Romeinse maangodin die waakt over de vrouw.

Synthia Stoffer, oprichter van REFLEX & JUNO “ik wil vrouwen over de hele wereld sterker en zelfbewuster maken en hun veiligheid vergroten. Vrouwen worden op een andere manier aangevallen dan mannen. Dat vraagt een totaal andere benadering van een zelfverdedigingsprogramma. De psyche van de vrouw werkt anders, ze zijn anders opgevoed en dat maakt ook dat we ons anders moeten verdedigen. JUNO is een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken. Het is meer dan alleen maar het fysieke gevecht, eerder een holistische benadering die lichaam, geest en emoties traint”.

De eerste JUNO trainingen die in april in Utrecht en Amsterdam van start gingen, waren meteen een groot succes. De kracht van JUNO is dat de training heel realistisch is. Na de cursus van 6 weken oefenen de vrouwen het geleerde op een ‘echte’ mannelijke aanvaller in veiligheidspak, om zo een zo realistische mogelijke aanval te ervaren.

Gabby, die de cursus in Amsterdam volgde zegt hierover: “Synthia leerde ons dat de hersenen geen verschil maken tussen een echte aanval en een geënsceneerde aanval omdat de stress die het oproept dezelfde is. En dat kan ik bevestigen: die stress is echt! Ik hoop dat ik nooit in een situatie kom waarin ik mijn ‘tools’ hoef te gebruiken, maar ik weet nu dat ik veel sterker ben dan ik dacht. Ik heb dingen geleerd die elke vrouw gewoon moet kunnen”.

Synthia’s ambitie is om JUNO in heel Europa te verspreiden en in de toekomst zelfs wereldwijd. Ze is nu op zoek naar de juiste trainers in binnen-  en buitenland die haar programma kunnen uitdragen. Eind van dit jaar begint het docentenprogramma. Daarvoor hebben trainers uit Nederland, België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk zich al opgegeven.

“De schoonheid van JUNO is dat we bouwen aan een belangrijk sociaal doel. Daarom ook gaat 5% van onze winst naar de JUNO foundation in oprichting, voor zelfverdedigingsprogramma’s voor vrouwen wereldwijd. Onder meer plannen we een speciaal trainingsprogramma in India, om vrouwen weerbaarder te maken tegen seksueel geweld. Er is nog een hoop te doen…en ik heb er zin in”, aldus  Synthia.


Info en links:

·      Synthia behaalde haar 3de Zwarte Band Krav Maga in maart van dit jaar. In januari introduceerde ze JUNO en op 1 september opent zij het grootste zelfverdedigingscentrum van Midden Nederland: REFLEX.

·      Synthia is Lid van het Elite International Krav Maga Alliance Trainerteam sinds 2014 en gecertificeerd door Wingate Institute, Israël.

·      REFLEX Training is het toonaangevende Krav Maga trainingscentrum in Utrecht en beschikt over het Fight Right Keurmerk. Het keurmerk staat voor veilige en verantwoorde vechtsporttraining binnen een goed pedagogisch klimaat, waar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke plek heeft.

·      Op dinsdag- en donderdagochtend en op vrijdagmiddag mogen free-lance en personal trainers de ruimte van REFLEX gratis gebruiken.

·      Gabby’s blog over JUNO: http://www.boardingcallblog.com/juno-self-defense/

 

Adres REFLEX SELF DEFENSE CENTER:
Kaatstraat 20-24
3515 BK Utrecht

Openingstijden:

Maandag             08:45 – 10:15 | 16:00 – 22:00
Dinsdag               16:00 – 22:00
Woensdag           08:45 – 10:15   | 16:00 – 22:00
Donderdag          16:00 – 22:00
Vrijdag                 18:00 – 21:00
Zaterdag              09:30 – 12:15
Zondag                gesloten

REFLEX Training: reflex-utrecht.com
Facebook: @ReflexKravMaga ; Instagram: reflex_utrecht
#reflextraining #reflexutrecht

JUNO Self Defense: juno-selfdefense.com
Facebook: @juno.selfdefense ; Instagram: juno_selfdefense
#junoselfdefense